Prancūziškų varlių šlaunelių receptas

Varlių šlaunelės yra tikras prancūziškos virtuvės perlas. Šis patiekalas stebina savo lengvu ir subtiliu skoniu, primenančiu vištieną ar baltą žuvį. Patiekiama paprastai, su česnakiniu sviestu ir šviežiomis žolelėmis, varlių šlaunelės yra puikus pasirinkimas gurmaniškam vakarui.

Prancūziškų varlių šlaunelių receptas

Paruošimo laikas: 15 min

Virimo laikas: 10 min

Bendras laikas: 25 min

Porcijos: 4 porcijoms

Kalorijos: ~250 kcal

Riebalai: ~12 g

Baltymai: ~20 g

Natrio: ~200 mg

Skaidulos: ~1 g

Cukrus: ~1 g

Ingredientai: Prancūziškų varlių šlaunelių receptas

    4 porcijoms
  • 500 g varlių šlaunelių (šviežių arba šaldytų, atitirpintų).
  • 100 g sviesto
  • 3–4 česnako skiltelės (smulkiai pjaustytos arba sutarkuotos)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai miltų (švelniam apskrudinimui).
  • Apie 2 šaukštus Šviežių petražolių (smulkintų).
  • pagal skonį Druska ir šviežiai malti pipirai
  • 1 citrina (patiekimui)

Instrukcijos: Prancūziškų varlių šlaunelių receptas

  1. Pasiruoškite varlių šlauneles: Jei naudojate šaldytas šlauneles, jas pilnai atitirpinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska ir pipirais, tuomet lengvai pavoliokite miltuose, kad jos šiek tiek apskrustų kepant.
  2. Įkaitinkite keptuvę: Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų su puse sviesto kiekio (50 g) ant vidutinės ugnies.
  3. Kepkite šlauneles: Šlauneles dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 3–4 minutes kiekvienoje pusėje, kol jos įgaus gražią auksinę spalvą. Išimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.
  4. Paruoškite česnakinį sviesto padažą: Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Įdėkite smulkintą česnaką ir trumpai pakepinkite, kol jis taps kvapnus (apie 1 minutę). Įberkite smulkintų petražolių ir maišykite.
  5. Apšlakstykite šlauneles: Sudėkite varlių šlauneles atgal į keptuvę su česnakiniu sviestu. Lengvai apvoliokite jas padaže, kad visiškai pasidengtų.
  6. Patiekite: Patiekite šlauneles šiltas, apšlakstytas šviežiomis citrinos sultimis. Šalia galite pasiūlyti šviežios duonos, ryžių arba švelnių daržovių garnyro.

Įvertinimas: 4.2

Patarimai: Prancūziškų varlių šlaunelių receptas

Patiekalas puikiai tinka su skrudinta duona ir lengvu baltuoju vynu, pavyzdžiui, Sauvignon Blanc arba Chablis.
Bon appétit!

Gaukite mūsų naujienlaiškį