Klasikinė prancūziška svogūnų sriuba

Ši svogūnų sriuba – tikra prancūziškos virtuvės klasika. Ji dvelkia jaukumu ir šiluma, primindama istorines Paryžiaus bistro ir senovines akmenines kaimo virtuves.

Klasikinė prancūziška svogūnų sriuba

Paruošimo laikas: 10 min

Virimo laikas: 50 min

Bendras laikas: 60 min

Porcijos: 4

Kalorijos: ~350 (priklausomai nuo sūrio ir duonos kiekio)

Riebalai: ~18

Baltymai: ~15

Natrio: ~900 (priklauso nuo sultinio ir sūrio)

Skaidulos: ~4

Cukrus: ~10 (natūraliai iš svogūnų)

Ingredientai: Klasikinė prancūziška svogūnų sriuba

  • 4 dideli geltoni svogūnai (apie 800 g), plonai supjaustyti
  • 50 g sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 200 ml sauso baltojo vyno
  • 1 l jautienos arba daržovių sultinio
  • 1 lauro lapas
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • Patiekimui
  • 4 riekelės prancūziškos bagetės
  • 150 g Gruyère arba Comté sūrio, sutarkuoto

Instrukcijos: Klasikinė prancūziška svogūnų sriuba

  1. Karamelizuokite svogūnus Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Suberkite svogūnus ir pakepinkite apie 5 minutes, kol jie suminkštės. Įberkite cukrų ir toliau kepkite, retkarčiais maišydami, apie 30–40 minučių, kol svogūnai taps sodriai auksinės spalvos.
  2. Sutirštinkite sriubą Sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę. Tada suberkite miltus ir maišykite apie 2 minutes, kad miltai šiek tiek pakeptų.
  3. Supilkite vyną ir sultinį Supilkite baltąjį vyną ir maišykite, kol jis beveik išgaruos. Tada supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą ir čiobrelius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Paruoškite duoną su sūriu Įkaitinkite orkaitę iki 200°C (grilio režimą). Bagetės riekeles paskrudinkite, kol jos taps traškios. Ant kiekvienos riekelės užbarstykite tarkuoto Gruyère sūrio ir kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.
  5. Patiekite Karštą sriubą supilkite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite sūriu padengtas duonos riekeles. Galite dar kartą įdėti dubenėlius į orkaitę kelioms minutėms, kad sūris dar labiau apskrustų.

Įvertinimas: 4.0

Patarimai: Klasikinė prancūziška svogūnų sriuba

Patarimai tobulai prancūziškai svogūnų sriubai:
  • Tinkami svogūnai – naudokite geltonus svogūnus, nes jie geriausiai karamelizuojasi.
  • Lėtas karamelizavimas – svogūnus kepkite ant silpnos ugnies bent 30–40 min., kad išsiskirtų natūralus saldumas.
  • Sultinys – jautienos sultinys suteikia skonio, bet galite naudoti ir daržovių.
  • Vynas – sausas baltasis vynas prideda rūgštelės ir subalansuoja skonį.
  • Sūris – Gruyère ar Comté puikiai išsilydo ir suteikia autentišką skonį.
  • Traški duona – skrudinta bagetė su sūriu turi būti gerai apskrudusi, kad nesumirktų.
  • Finalinis užkepimas – sriubą su sūriu dar kelias minutes pašaukite į orkaitę.
Bon appétit!

Gaukite mūsų naujienlaiškį